Contact

NieuwKans B.V.
Atoomweg 50
3542 AB Utrecht

T 06-57 035 014
E info@nieuwkans.nl

Contact opnemen

Begeleidingstraject

                                                         

Een begeleidingstraject bij ons, is écht maatwerk. Jouw plan kan onderweg veranderen en daarmee ook de behoefte aan coaching van verschillende specialisten, e-learning, trainingen en andere tools.

In onderstaand overzicht de basis van onze complete trajecten en producten die gecombineerd kunnen worden om zo optimaal te kunnen voldoen aan jouw behoefte. Verandert je vraag? Dan verandert het aanbod. Het onderstaande overzicht geeft de mogelijkheden weer. In het kennismakingsgesprek kunnen wij je hierbij advies geven in wat het beste op dit moment bij jou past.

Ons netwerk en onze support blijft tot je beschikking, dat is ons uitgangspunt.

Vanaf de start tot jij je doel hebt bereikt. Alles start met een:

Alles start met inzicht

Inzicht in jezelf; wie ben jij, welke kwaliteiten wil jij inzetten en wat is jouw onderscheidende vermogen? En inzicht in het volgen van trends en ontwikkelingen van jouw persoonlijke arbeidsmarkt.
Altijd vanuit realisme, creëren van kansen en ondersteuning bij het maken van eigen keuzes.

Bekijk ons productenpallet

Jouw brein skills

Een persoonlijkheidsprofiel dat aan de hand van 4 games inzicht geeft in jouw persoonlijkheid, intrinsieke motivatie en persoonlijke werkvoorkeuren.

Deze brain-based assessment games zijn het resultaat van meer dan 6 jaar neurowetenschappelijk onderzoek naar de basisbouwstenen van menselijke prestaties.
Dit stelt ons in staat om de deep skills die we allemaal hebben te meten, gebaseerd op de natuurlijke talenten van onze hersenen.

Nieuwe banen en rollen vragen om nieuwe skills.
Deze games geven inzicht in talent waarmee je nog beter de vertaalslag kan maken om duurzaam inzetbaar te zijn en te blijven. Nu en in de toekomst.

Talenten- en SelectieDeepscans

De Deepscan is een instrument dat gebruikt kan worden bij complexere  talenten- en selectievraagstukken. Naast inzicht in de persoonlijkheid, intrinsieke motivatie en persoonlijke werkvoorkeuren, geeft het instrument ook inzicht in de mentale belastbaarheid en ontwikkelruimte. De Deepscan wordt afgesloten met een handmatig toegevoegde conclusie en advies door een assessmentadviseur en is daarmee een kwalitatief online alternatief voor een ‘live’ assessment.

De vragenlijst geeft antwoord op de vragen:

 • Wie is de medewerker als persoon?
 • Wat zijn drijfveren, talenten, valkuilen en ontwikkelpunten?
 • In welke werkomgeving voelt de medewerker zich van nature prettig?
 • Welk type organisatie, cultuur of functie is passend?
 • Hoe staat de medewerker in het leven?
 • Hoe is de vitaliteit van een medewerker en in hoeverre is er ruimte voor ontwikkeling op dit moment?

Ontwikkelportal

Wij werken met een online platform welke ondersteuning biedt in de uitvoering van trajecten. Het is een erg gebruiksvriendelijk systeem en bestaat uit een grote diversiteit aan trainingen, workshops, webinars, e-learning, podcasts en oefeningen. 

De opbouw van het online platform is gefaseerd welke gelijk is aan de opbouw van de fasen van de begeleiding.

Fase 1: Persoonlijke intake en verwerking

Fase 2: Oriëntatie

Fase 3: Eigen kansen ontdekken

Fase 4: Kansen creëren en benutten

Fase 5: Nazorg

Bevindt de kandidaat zich bijvoorbeeld in fase 2 Oriëntatie, dan kan hij of zij in fase 2 van het ontwikkelportal de activiteiten vinden die ondersteunend zijn in de desbetreffende fase.

Ook kom je via het platform in contact met gelijkgestemden om te sparren, elkaar te inspireren en om informatie met elkaar te delen. 

Vanuit het online platform kunnen wij real-time de status van de voortgang volgen, zowel op individueel als op collectief niveau. Daarmee kunnen wij managementinformatie op maat verzorgen. 

Jouw gesprek en hoe presenteer ik mijzelf?

Iedereen voert gesprekken op zijn of haar eigen manier. En dat is goed, daarmee onderscheid jij jezelf van anderen. Wanneer je bewust bent van jouw eigen impact op anderen, kun je succesvoller luisteren, doorvragen, inspireren, argumenteren, overtuigend en helder zijn.  

In deze training leer je wat effectief communiceren inhoudt; je verhaal overbrengen zoals je het hebt bedoeld. Op een manier dat andere mensen parallellen kunnen leggen en begrijpen in welke behoefte jij wilt en kunt voorzien. Welke rol speelt non-verbale communicatie in een gesprek en hoe ga jij goed voorbereid een gesprek in? Altijd vanuit jezelf en wat past bij jou?

Het pakket bestaat uit:

 • Insightsprofiel
 • Training
 • Drie coachgesprekken

Met als resultaat:

Je bent beter in staat om de ideeën en visie die je hebt op een heldere manier over te brengen zodat andere mensen begrijpen wat je zoekt en met je mee kunnen denken. Je kunt vol zelfvertrouwen een doelgericht gesprek voeren. Je weet contact te maken op zo’n manier dat de ander blij is je even gesproken te hebben en jou gaat onthouden.

Jouw Career Card voor de toekomst

Wanneer je werkt vanuit een ‘purpose’ kost werk geen energie maar geeft het energie!

 

Het programma bestaat uit drie onderdelen

Webinar Zingeving
Wat is zingeving? En wat omvat dit voor jou?
Hoe kijk je naar je loopbaan tot nu toe? In hoeverre heeft jouw zingeving richting gegeven aan jouw loopbaan?
Aan de hand van een oefening krijg je handvatten om jouw zingeving op papier te zetten.

TalentenDeepscan
Je ontvangt een uitnodiging voor het invullen van de TalentenDeepscan.

De TalentenDeepscan is een instrument dat gebruikt wordt bij complexere talentontwikkelings -vraagstukken. Naast inzicht in de persoonlijkheid, intrinsieke motivatie en de beleving ten aanzien van acht ontwikkelfactoren, geeft het instrument ook inzicht in de mentale belastbaarheid en ontwikkelruimte.

Met de inzichten van de TalentenDeepscan vul jij je Career Card aan met antwoorden op de volgende vragen;

Welke talenten komen tot uiting in je huidige baan en welke zijn nog onbenut?
Welke talenten en drijfveren zijn belangrijk in je huidige functie en hoe scoor je jezelf hierop?

1-1 Coachgesprek
Afsluitend coachgesprek gericht op de koppeling van jouw zingeving en talenten en drijfveren. De verdieping op en van jouw Career Card.

Living your own Future

Het verkrijgen van inzicht in jezelf en jouw toekomstige arbeidsmarkt gekoppeld aan realistische kansen.

Onze aanpak leidt ertoe dat je een scherp beeld krijgt van wat je kunt, wat je zoekt en waarom je ergens op je plaats bent. Wat is jouw onderscheidende vermogen en wat vertel jij de wereld?

Het programma is opgebouwd uit twee interactieve trainingsdagen. 

Je kan sparren met andere cursisten, wij laten je in groepen uiteengaan, geven handvatten en creëren inzicht voor nu en de toekomst.

Met als resultaat antwoord op vragen als:

 • Wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik?
 • Waarom doe ik de dingen zoals ik ze doe en waarom liggen daar mijn kwaliteiten en voorkeuren?
 • Welke kennis, ervaring of specifieke vaardigheden worden er van mij gevraagd en welke zou ik willen inzetten?
 • Waar liggen mijn kansen?
 • Passen het vak en de functies nog bij mijn competentie en wensen?
 • Hoe kan ik het netwerk (o.a. LinkedIn, recruiters, organisaties) voor mij laten werken?
 • Wat vertel ik ‘de wereld’ waardoor andere mensen met mij mee kunnen denken?

De trainingslocatie is in Oisterwijk en is inclusief overnachting, diner, ontbijt en 2x lunch.

Training Jouw cv en brief

Jouw cv en brief zijn je visitekaartje als je solliciteert bij een bedrijf. Hoe ziet een goed cv eruit? Hoe maak je een pakkende brief? Wat maakt jou onderscheidend? Hoe zorg je ervoor dat ze precies jou kiezen boven alle andere kandidaten die reageren op een vacature? Met dit soort vraagstukken gaan we aan de slag in deze interactieve training.

Ter voorbereiding op de training doorloop je de bijbehorende e-learning. Deze geeft je alle input die je nodig hebt om een effectief cv en treffende brief te maken. Daarnaast helpt het jou bij de voorbereiding op jouw sollicitatiegesprek.

Resultaat: je weet wat je kunt, wat je te bieden hebt, waarom je de perfecte kandidaat bent en hoe dit neer te zetten!

Set coachgesprekken

Begeleiding bij persoonlijke vraagstukken

Alle onderwerpen die bij de medewerker spelen kunnen aan de orde komen. Deze kan dus gaan over persoonlijke ontwikkeling, je cv, loopbaanplan, personal brand, LinkedIn profiel, kansen en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, alles wat voor de medewerker speelt en belangrijk is. Breed en divers. De medewerker bepaalt, eventueel in overleg met zijn of haar leidinggevende, waar hij of zij advies over wil.

Wij zullen aan de hand van een telefonische intake gezamenlijk de coachvraag formuleren en een voorstel doen voor de inrichting van de afspraken.

Set coachgesprekken

Begeleiding bij persoonlijke vraagstukken

Alle onderwerpen die bij de medewerker spelen kunnen aan de orde komen. Deze kan dus gaan over persoonlijke ontwikkeling, je cv, loopbaanplan, personal brand, LinkedIn profiel, kansen en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, alles wat voor de medewerker speelt en belangrijk is. Breed en divers. De medewerker bepaalt, eventueel in overleg met zijn of haar leidinggevende, waar hij of zij advies over wil.

 

Wij zullen aan de hand van een telefonische intake gezamenlijk de coachvraag formuleren en een voorstel doen voor de inrichting van de afspraken.

Leiderschap Check

‘Leiderschapsontwikkeling begint bij zelfinzicht’

Het pakket bestaat uit:

 • Uitgebreid Insightsprofiel
 • SelectieDeepscan
 • Twee coachgesprekken

De uitslag van het assessment geeft je een beeld van jouw leiderschapskwaliteiten gebaseerd op je persoonlijkheid, voorkeuren, ontwikkel mogelijkheden en valkuilen in het leidinggeven.

In de gesprekken vindt de doorvertaling van de uitkomsten plaats naar voor jou concrete handvatten.

Quick scan cv/brief/LinkedIn

                     Check op cv, brief of LinkedIn profiel.

 

Met behulp van de QuickScan weet de medewerker wanneer een cv/brief of LinkedInprofiel representatief is en aansluit op zijn of haar toekomstige arbeidsmarkt. De medewerker krijgt advies, feedback en handvatten om zelfstandig verder te kunnen en zich op een goede manier te kunnen profileren en presenteren.

Voorbereiding, uitwerking en 2 gesprekken

Pakket Loopbaanoriëntatie

 

Samen met een ervaren loopbaanadviseur denk je na over jouw toekomst. Wat zijn je wensen, de ontwikkelingen binnen en buiten je vakgebied en wat zijn realistische kansen en mogelijkheden voor jouw toekomstige arbeidsmarkt.  Samen maken wij een praktisch loopbaanplan om aansluiting te vinden in een voor jou mooie nieuwe rol.  Ook geven wij jij je handvatten voor het volgen van trends en ontwikkelingen naar de toekomst toe. Zodat als jij in de toekomst zou willen bewegen, je ook zou kunnen bewegen.

Het pakket bestaat uit:

 • TalentenDeepscan
 • eLearning jouw verhaal
 • Diverse oefeningen
 • Drie coachgesprekken

Met als resultaat:

Je hebt een beter beeld van ‘wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik’ en ‘wat vertel ik de wereld’.  Dit gecombineerd met inzichten in de gewenste en realistische rollen en functies waarbij arbeidsmarktperspectief nu en in de toekomst het uitgangspunt is. Hiermee kun je jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling gericht vormgeven aan de hand van een concreet loopbaanplan met acties en opleidingsadviezen.

(Her)ontdekken van de arbeidsmarkt

Je gaat samen met je loopbaanadviseur en arbeidsmarktspecialist doelgericht aan de slag met het benaderen van de arbeidsmarkt en daarmee op zoek naar een voor jou passende baan. Altijd vanuit realistische rollen en arbeidsmarktkansen voor nu en in de toekomst.

Het pakket bestaat uit:

 • SelectieDeepscan of jouw Brein skills
 • Training Netwerken en de kracht van LinkedIn
 • Diverse oefeningen
 • Vijf coachgesprekken

Met als resultaat:

Heb je voldoende handvatten voor het benaderen van de arbeidsmarkt, het volgen van trends en ontwikkelingen en hoe netwerk voor je kan werken.
Ben je in staat om gericht vacatures te vinden, maar ook om zelf gevonden te worden door potentiële werkgevers.
Weet je hoe je zelfverzekerd (sollicitatie)gesprekken kunt voeren.
Heb je voldoende handvatten en inzichten om een grondige vacatureanalyse te kunnen maken.
Haal je maximaal rendement uit je netwerk.
Heb je een praktisch en helder zoekprofiel en ontvang je passende vacatures en netwerkingangen.
Heb je je netwerk verbreed en ervaringen en kennis uitgewisseld met anderen.

 

Diversiteit aan specialisme

We werken samen met zo’n twintig zelfstandige coaches met verschillende specialismen.

De coaching wordt aangepast op jouw wensen en behoeften. De ervaring leert dat er eerst een aantal volledige gesprekken plaatsvinden. Bij het betreden van de arbeidsmarkt is de hulp van een coach vaak benodigd op specifieke momenten; wanneer er een sollicitatie uit moet, een netwerk ingang benodigd is of een gesprek moet worden voorbereid. De tijd van de gesprekken wordt dan gefragmenteerd ingezet, volledig afgestemd op de behoefte.

Wij begeleiden vanuit een aantal fasen:

Fase 1: Persoonlijke intake en Verwerking

Het doel van de intakefase is om kennis te maken met jou, afstemmen wat jij al weet, hoe jij graag begeleid wilt worden en het belangrijkste hierbij, of er een ‘klik’ is. Ons uitgangspunt is dat jij tijdens het begeleidingstraject begeleid wordt door één vaste coach. De coach geeft jou alle aandacht en tijd die nodig is voor een goede en effectieve ondersteuning afgestemd op jouw specifieke wensen en behoeften. Wij begeleiden zowel in persoonlijke gesprekken, per e-mail, telefoon als teams/videobellen en sluiten aan bij jouw voorkeur.

Ook staan we in deze fase stil bij het verwerken van de impact van bijvoorbeeld het ontslag of andere gebeurtenissen.

Fase 2: Oriëntatie

Inzicht krijgen in: ‘wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik’? Wat is mijn onderscheidend vermogen en hoe vertel ik dit de wereld. Gekoppeld aan realistische rollen/functies en voorkeursbranches die jij graag wil onderzoeken. De basis voor onze begeleiding is doelgericht bewegen naar een nieuw en duurzaam dienstverband. Dit vanuit een eigen identiteit en authenticiteit, gekoppeld aan realistische arbeidsmarktkansen en branches. Wij staan hier stil bij jou! Hoe zie jij de toekomst, zijn er zaken die jij spannend vindt en hoe zit jij in jouw energie? Dit is voor ons een belangrijke fase omdat wij van mening zijn dat als jij nog niet weet wat je wil of kan, jij ook nog niet effectief stappen kan zetten voor het zoeken naar een nieuw en duurzaam dienstverband.

Fase 3: Eigen kansen ontdekken
Doelgericht oriënteren en onderzoeken van de realistische en passende arbeidsmarktkansen. In deze fase staat de vraag centraal: “als ik weet wat ik wil en waar mijn mogelijke realistische arbeidsmarktkansen liggen, wat is dan mijn ‘afstand’ tot de arbeidsmarkt? En vervolgens, welke aanvullende vaardigheden en kennis heb ik nodig voor een betere aansluiting tot die arbeidsmarkt? Hoe maak ik een goed cv, brief en LinkedIn profiel?

Fase 4: Kansen creëren en benutten

In deze fase staat de vraag centraal: hoe creëer ik kansen, hoe kom ik op sollicitatiegesprek, hoe laat ik mijn netwerk & LinkedIn voor mij werken en hoe benut ik vervolgens mijn gecreëerde kansen? Doordat jij in fase 2 en 3 de focus hebt aangebracht, weet jij wat jouw onderscheidend vermogen is en waar realistische kansen liggen. Zo kan jij effectief en doelgericht de arbeidsmarkt benaderen.

Fase 5: Nazorg

Wij laten je niet zomaar los. Als jij na de begeleidingsperiode een mooie nieuwe dienstbetrekking hebt of dat het misschien nog net niet gelukt is, wij blijven in jouw netwerk. Je mag altijd bellen om nog even te sparren, of advies te vragen. Voor ons is jouw duurzame inzetbaarheid onze missie, waar wij graag onderdeel van zijn.

 

Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies conform regelgeving van de Autoriteit Persoonsgegevens. De cookies worden dus niet gebruikt voor marketingdoeleinden. Bekijk voor meer informatie ons privacybeleid.
Ik begrijp het