Contact

NieuwKans B.V.
Atoomweg 50
3542 AB Utrecht

T 085-0708520
E info@nieuwkans.nl

Contact opnemen

Duurzame inzetbaarheid voor werkgevers & werknemers

Het is voor organisaties belangrijk dat alle medewerkers goed inzetbaar zijn én blijven. Hierdoor kunnen medewerkers namelijk beter inspelen op wijzigingen binnen hun takenpakket en loopbaan en beter omgaan met veranderingen binnen de organisatie. Als adviseur duurzame inzetbaarheid helpt NieuwKans organisaties hun medewerkers voor te bereiden op een snel veranderende omgeving.

Voor wie?

Een werknemer is voor een belangrijk deel zelf verantwoordelijk voor zijn eigen inzetbaarheid, maar het ligt voor de hand dat een werkgever hier ook aan bijdraagt. Duurzaam werken kan een bedrijf namelijk nóg succesvoller maken. Door zoveel mogelijk rekening met wensen en specifieke omstandigheden van medewerkers in hun verschillende loopbaan- en levensfasen te houden, kan de werkgever hieraan bijdragen.

Duurzaam inzetbaarheid en NieuwKans

Om als werknemer te weten wanneer je in je kracht staat en je talenten en competenties volledig benut, heb je zelfinzicht nodig. Weten wie je bent, wat je wilt en wat je kunt. Als adviseur duurzame inzetbaarheid helpt NieuwKans werknemers hierbij. We bieden organisaties tools om duurzame inzetbaarheid van werknemers binnen een organisatie te ontwikkelen: een op maat gemaakt aanspreekpunt en een goede regeling van het beleid van de organisatie.

Wij vinden dat een organisatie net zo vitaal en gezond is als zijn medewerkers. Mensen met een hoge vitaliteit hebben meer levenslust, zitten beter in hun vel en hebben vaak een goede gezondheid. Ook uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat bevlogen en vitale medewerkers productiever en efficiënter zijn én tot meer klanten zullen leiden. Wij hebben al reeds vele werknemers effectief geholpen met onze eigen methodiek voor duurzame inzetbaarheid. Hierdoor konden zij zichzelf beter presenteren en blijvend verbonden blijven met inspirerende collega's en interessant werk.

Afstemming behoeften organisatie en medewerker

Duurzaam inzetbaarheid gaat over de match tussen belangen van de medewerker en die van de organisatie. Is deze match niet optimaal, dan is het handig om een plan B achter de hand te hebben. Een medewerker is grotendeels zelf verantwoordelijk voor zijn eigen duurzame inzetbaarheid: hij/zij heeft behoefte aan uitdagend werk, werkzekerheid (salaris), sociale contacten, inzicht in de resultaten van het werk en waardering voor het werk.

Organisaties dienen snel te kunnen inspringen op veranderingen en hebben behoefte aan gezonde, flexibel inzetbare en gemotiveerde medewerkers die verder durven kijken dan het afgesproken takenpakket. Hoewel de medewerker in feite zelf primair verantwoordelijk is voor de eigen inzetbaarheid, heeft de organisatie ook verantwoordelijkheden in dit proces. Een werkgever dient het proces te ondersteunen met leidinggevenden die sturen op het vervullen van waarden van zowel organisatie alsook medewerker. Het uitgangspunt is dat individuele doelen van medewerkers en de organisatiedoelen op elkaar afgestemd moeten zijn.

De voordelen van duurzame inzetbaarheid

Het is voor organisaties dus erg belangrijk dat alle medewerkers goed inzetbaar blijven. Hierdoor kunnen zij beter inspelen op wijzigingen binnen hun takenpakket en loopbaan, maar ook beter omgaan met veranderingen binnen de organisatie. Daarnaast kent de juiste inzetbaarheid ook de volgende voordelen voor werkgevers:

 • Hogere arbeidsproductiviteit;
 • Minder ziekteverzuim;
 • Goede sfeer binnen de organisatie;
 • Beter imago van het bedrijf;
 • Minder verloop van personeel.

De voordelen van duurzame inzetbaarheid voor werknemers:

 • Gezond en vitaal doorwerken tot het pensioen;
 • Gering risico op verzuim en arbeidsongeschiktheid op langere termijn;
 • Met plezier naar het werk;
 • Een beter gevoel van welbevinden;
 • Betere werksfeer;
 • Verbeterde stressbestendigheid.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Werken aan duurzame inzetbaarheid loont. Als duurzame inzetbaarheid coach helpt NieuwKans jou graag. Bevalt onze aanpak je? Informeer dan vrijblijvend naar de mogelijkheden. Onze coach gaat graag met jou in gesprek!

Hulp nodig? Samen opzoek
Vragen?

Heb je vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact met ons op!

Contact opnemen
Wij werken voor:
Een kans van slagen heeft pas iets, als je het een echte kans geeft!