Contact

NieuwKans B.V.
Atoomweg 50
3542 AB Utrecht

T 06-57 035 014
E info@nieuwkans.nl

Contact opnemen

Duurzaam inzetbaarheid is een belangrijk thema binnen veel organisaties. Een medewerker die zijn kwaliteiten kan inzetten heeft namelijk meer energie, levert een hogere arbeidsproductiviteit en zal minder vaak uitvallen.

Overzicht herkenningspunten werkgever duurzame inzetbaarheid

Verandering is de enige constante factor. Verandering in de persoonlijke ontwikkeling en ambitie van medewerkers en verandering in hun persoonlijke arbeidsmarkt. Al deze veranderingen zien wij als bewegingen. Wij helpen organisaties in deze bewegingen, waardoor de duurzaam inzetbaarheid van medewerkers wordt verhoogd en zij flexibel kunnen meebewegen met de strategie van jullie organisatie.

Duurzaam inzetbaarheid begint bij inzicht, inzicht in twee thema’s;

  1. Inzicht in de ontwikkelingen binnen de organisatie. Welke strategie volgt jouw organisatie? Welke gevolgen heeft dit op de bestaande processen en rollen. Heeft dit wellicht invloed op de functies binnen de bestaande teams?
  2. Inzicht voor de medewerker; welke impact hebben de veranderingen binnen de organisatie op de medewerker. Sluit zijn of haar rol/functie nog aan, nu en in de toekomst? 

Door medewerkers inzicht te bieden in bovenstaande twee thema’s, verhoog je de duurzaam inzetbaarheid van je medewerkers. Door dit inzicht zien medewerkers zelf of en zo ja, wanneer bovenstaande thema’s uit balans dreigen te raken. Zodra dit het geval is gaan ze doelgericht en vanuit positieve energie bewegen. Niet om te moeten bewegen, maar juist om inzichten te krijgen zodat ‘als zij zouden willen bewegen, zij ook kunnen bewegen’. Met als doel; het voorkomen van ziekteverzuim, hogere productiviteit en het voorkomen van outplacementtrajecten.

Hoe wij dit doen

Een mooi programma voor het duurzaam inzetbaar zijn en blijven van jouw medewerkers. Inzicht in de organisatie, jezelf (wie ben jij, welke kwaliteiten wil jij inzetten en wat is jouw onderscheidende vermogen?) en inzicht in de teamdynamiek. Alle programma’s zijn gelinkt aan de visie en de strategie van jullie organisatie.

In onderstaand overzicht is het volledige programma opgenomen. Wij starten met de Future Check en Insights, dit is de basis voor eventuele vervolgproducten. De vervolgproducten zijn ingedeeld in TEAM, INDIVIDU en LEIDERSCHAP, zodat afhankelijk van de behoefte een keus gemaakt kan worden.  

   Overzicht programma Nieuwkans duurzame inzetbaarheid

groene lijn

Future Check

Twee interactieve sessies over duurzaam inzetbaar zijn, nu en in de toekomst. Wat is de toekomstvisie van de organisatie en hoe veranderen en ontwikkelen functies zich? Welke rollen zijn er de aankomende jaren nodig? Maar ook hoe zie jij jouw persoonlijke rol daarin en sluit de toekomst aan op wat van je gevraagd en/of verlangd wordt? 
 
Alles start met energie, regie, eigen verantwoordelijkheid en met elkaar in gesprek gaan! Hiermee creëer je inzichten voor jezelf maar ook jouw rol binnen het team en organisatie! Tijdens de twee sessies worden vier thema’s behandeld die hieronder toegelicht zijn: 

Thema's van de Future Check

Programma 
Het programma bestaat uit twee interactieve sessies van twee en een half uur.

Sessie 1: Interne strategie & toekomstvisie en zelfinzicht 

Het doel van de eerste sessie is inzicht krijgen in de toekomstvisie van de organisatie en hoe deze zich verhoudt op de huidige rollen. Hoe kun je als organisatie en medewerker optimaal gebruik kunnen maken van je arbeidspotentieel. Bij de eerste sessie vragen wij managers, HR-adviseurs of directie aan te schuiven om de iets te vertellen over de visie en strategie van de organisatie. Welke ontwikkelingen zien zij, welke richting gaat de organisatie op? Wat verandert er en wat betekenen deze wijzigingen op operationeel niveau. Dit geeft de medewerkers inzicht of zij ook in de toekomst nog aansluiten op deze rol en/of in welke behoefte zij willen voorzien.  Dit vorm de basis van het denkproces en wellicht een beweging. Aan het einde van de 1e sessie geven wij de medewerkers een oefening mee die ze helpt om inzicht te krijgen in hun onderscheidende vermogen.

Sessie 2: Jouw rol en eigen regie

Het doel van de tweede sessie is om de medewerker te inspireren over wat er gebeurt in de wereld en hoe dat zich verhoudt binnen de organisatie.  Wat kun jezelf doen om inzicht te krijgen en/of te houden. Wij leren ze om trends en ontwikkelingen te volgen en wat je zelf nodig hebt om duurzaam inzetbaar te zijn en te blijven. Met het doel dat je invloed kunt uitoefenen op je eigen toekomst.  En dat als je zou willen bewegen je ook kunt bewegen. Ook naar andere rollen binnen de organisatie. In deze sessie kun je er als organisatie ook voor kiezen om collega’s hun kennis te laten delen over andere organisatieonderdelen of om lekker vrijblijvend te sparren om meer inzicht te krijgen op zaken die spelen of waar de medewerkers vragen over hebben. 

Resultaat

Met het programma krijgt de organisatie het podium om de medewerkers mee te nemen in de visie en strategie en wat dit betekent voor de verschillen de rollen en functies. De medewerkers krijgen hiermee inzicht wat dit voor hen betekent en wat nodig is om duurzaam inzetbaar te zijn en te blijven. Oftewel het optimaal benutten van het arbeidspotentieel binnen de organisatie vanuit vrijwillige beweging.

Geïnteresseerd in onze dienstverlening?

Wij gaan graag met jouw als organisatie in gesprek. Wellicht is dit de aanleiding voor het aangaan van een toekomstige open en duurzame relatie.

Aanbod duurzame inzetbaarheid Bekijk aanbod
  • Wij begeleiden jou naar een nieuwe baan (intern of extern) of naar zelfstandig ondernemerschap.
  • Keuze in de vorm van de begeleiding: fysiek, digitaal of een combinatie. Dus altijd persoonlijk dichtbij & maatwerk.
  • Begeleiding door één vaste coach / loopbaanadviseur. Waar nodig aangevuld door een specialist.
  • Onbeperkt toegang tot trainingen, e-learning, oefeningen en testen.
Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies conform regelgeving van de Autoriteit Persoonsgegevens. De cookies worden dus niet gebruikt voor marketingdoeleinden. Bekijk voor meer informatie ons privacybeleid.
Ik begrijp het