Contact

NieuwKans B.V.
Atoomweg 50
3542 AB Utrecht

T 085-0708520
E info@nieuwkans.nl

Contact opnemen

Duurzaam inzetbaarheid is een belangrijk thema binnen veel organisaties. Een medewerker die zijn kwaliteiten kan inzetten heeft namelijk meer energie, levert een hogere arbeidsproductiviteit en zal minder vaak uitvallen.

Verandering is de enige constante factor. Verandering in de persoonlijke ontwikkeling en ambitie van medewerkers en verandering in hun persoonlijke arbeidsmarkt. Al deze veranderingen zien wij als bewegingen. Wij helpen organisaties in deze bewegingen, waardoor de duurzaam inzetbaarheid van medewerkers wordt verhoogd en zij flexibel kunnen meebewegen met de strategie van jullie organisatie.

Duurzaam inzetbaarheid begint bij inzicht, inzicht in twee thema’s;

  1. Inzicht in de ontwikkelingen binnen de organisatie. Welke strategie volgt jouw organisatie? Welke gevolgen heeft dit op de bestaande processen en rollen. Heeft dit wellicht invloed op de functies binnen de bestaande teams?
  2. Inzicht voor de medewerker; welke impact hebben de veranderingen binnen de organisatie op de medewerker. Sluit zijn of haar rol/functie nog aan, nu en in de toekomst? 

Door medewerkers inzicht te bieden in bovenstaande twee thema’s, verhoog je de duurzaam inzetbaarheid van je medewerkers. Door dit inzicht zien medewerkers zelf of en zo ja, wanneer bovenstaande thema’s uit balans dreigen te raken. Zodra dit het geval is gaan ze doelgericht en vanuit positieve energie bewegen. Niet om te moeten bewegen, maar juist om inzichten te krijgen zodat ‘als zij zouden willen bewegen, zij ook kunnen bewegen’. Met als doel; het voorkomen van ziekteverzuim, hogere productiviteit en het voorkomen van outplacementtrajecten.

Hoe wij dit doen

Alles start met inzicht! Wij geloven dat een viertal specifieke thema’s bijdragen om ‘succesvol’ duurzaam inzetbaar te worden, te zijn en te blijven. Deze vier thema’s zijn:

 

  1. Oriëntatie
  2. Zelfinzicht
  3. Inzicht in je kansen
  4. Kansen verzilveren

 

Per thema leggen wij uit wat wij hieronder verstaan.

Oriëntatie: alles wat te maken heeft met de interne organisatie. Organisatieveranderingen vanuit de visie, de strategie, rollen en interne processen. Inzichten in ontwikkelingen, nu en in de toekomst. Welke kant beweegt de organisatie op en waar liggen behoeftes vanuit jouw als werkgever.

Zelfinzicht: voor de medewerker is het belangrijk dat hij of zij inzichten heeft. Inzicht in ambities, onderscheidend vermogen en behoefte waarin de medewerker wil voorzien nu en in de toekomst. Dit geeft vertrouwen waardoor men keuzes durft te maken.

Inzicht in je kansen: sluiten de rollen en functies nog aan vanuit de organisatie? Hoe ziet de persoonlijke arbeidsmarkt van de medewerkers eruit? Welke kansen zijn er voor de medewerkers binnen de organisatie en hoe kan de organisatie daarmee optimale teams behouden en/of creëren.

Kansen verzilveren: wat heeft jouw medewerker nodig om succesvol te zijn en te blijven? Belangrijke elementen hierbij sociale vaardigheden, kennis en de juiste compententies.

Geïnteresseerd in onze dienstverlening?

Wij gaan graag met jouw als organisatie in gesprek. Wellicht is dit de aanleiding voor het aangaan van een toekomstige open en duurzame relatie.

Annemieke Laverman
Mark Daamen
info@nieuwkans.nl 085-0708520 Contact opnemen
Aanbod duurzame inzetbaarheid Bekijk aanbod
  • Wij begeleiden jou naar een nieuwe baan (intern of extern) of naar zelfstandig ondernemerschap.
  • Keuze in de vorm van de begeleiding: fysiek, digitaal of een combinatie. Dus altijd persoonlijk dichtbij & maatwerk.
  • Begeleiding door één vaste coach / loopbaanadviseur. Waar nodig aangevuld door een specialist.
  • Onbeperkt toegang tot trainingen, e-learning, oefeningen en testen.