Contact

NieuwKans B.V.
Atoomweg 50
3542 AB Utrecht

T 06-57 035 014
E info@nieuwkans.nl

Contact opnemen

Employability: 'Living your own future'

22-02-2018 Leestijd: 2 minuten
Inhoud Inhoud van dit artikel
Employability: 'Living your own future'

Employability is ‘Living your own future’. Dit betekent zelf invloed uit kunnen oefenen op je toekomst door de ontwikkelingen van de arbeidsmarkt te volgen en jezelf te blijven ontwikkelen.

‘Laat de actie leidend zijn en niet het resultaat’

Ik luisterde naar de column van Ben van den Burg en hij triggerde mij direct met deze uitspraak! Deze uitspraak sluit namelijk goed aan bij mijn visie over Employability. Ben je benieuwd wat het begrip Employability inhoudt en hoe ik dit begrip zie? Lees dan deze blog!

Employability is ‘Living your own future’. Dit betekent zelf invloed uit kunnen oefenen op je toekomst door de ontwikkelingen van de arbeidsmarkt te volgen en jezelf te blijven ontwikkelen. Vanuit eigen regie en verantwoordelijkheid leren en kansen creëren. Zodat jij voldoende voorbereid bent op jouw eigen toekomst, waardoor de kans van slagen groot is.

De visie van Annemieke Laverman op: ‘Laat de actie leidend zijn en niet het resultaat’

Moet het resultaat altijd al een duidelijk doel zijn? Nee wat mij betreft niet, ik geloof meer in de actie op zich. Vervolgens borrelt vaak direct de volgende vraag bij mensen op: Is werken vanuit de actie anders dan werken vanuit het resultaat? Ja, voor mij zeker wel. Als je werkt vanuit het resultaat wil je direct iets bereiken. Je wilt ergens naar toe bewegen. De actie moet direct het resultaat tot gevolg hebben! Is het andere dan fout? Nee, zeker niet en in sommige gevallen is dit ook het enige juiste. Alleen word je hierbij gedreven vanuit iets anders dan het ‘verlangen’.

Dit zie ik bijvoorbeeld gebeuren bij arbeidsconflicten, migratie- en/of reorganisatietrajecten. Hierbij is de situatie leidend voor de actie. De actie heeft dan ook vaak een minder positieve grondslag. Daardoor zie ik dan vaak ook iets met de ‘mens’ gebeuren. Het onverwachte, iets wat je overkomt waar je in mindere mate zelf invloed op kan uitoefenen en soms zelfs het slachtoffer gevoel.. Dit doet natuurlijk iets met je zelfvertrouwen en je kracht.

En wat gebeurt er als je de actie leidend laat zijn? Dan kun jij vanuit je kracht bewegen en zelf invloed uitoefenen. Je voorbereiden op je toekomst vanuit eigen regie, verantwoordelijkheid en het kijken naar kansen. Nadenken en het volgen van de trends en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt die betrekking hebben op jouw functie. Kijken naar trainingen/opleidingen waarmee jij je verder kunt ontwikkelen. Puur op de hoogte blijven van jouw persoonlijke arbeidsmarkt! Oftewel zelf kunnen bepalen of je stappen zet en ook wanneer je deze zet.

Ben je benieuwd hoe NieuwKans jou hierbij kan ondersteunen? Neem dan contact met ons op om eens vrijblijvend met elkaar te sparren.

 

‘Living your own future’ een actie die automatisch leidt tot het beste resultaat. Ben jij het hiermee eens of juist niet? Laat het ons weten in een reactie.

Terug naar nieuwsoverzicht
Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies conform regelgeving van de Autoriteit Persoonsgegevens. De cookies worden dus niet gebruikt voor marketingdoeleinden. Bekijk voor meer informatie ons privacybeleid.
Ik begrijp het