Contact

NieuwKans B.V.
Atoomweg 50
3542 AB Utrecht

T 06-57 035 014
E info@nieuwkans.nl

Contact opnemen

Een interactieve programma voor werkgever en werknemer over duurzaam inzetbaar zijn, nu en in de toekomst. Wat is de toekomstvisie van de organisatie en hoe veranderen en ontwikkelen functies zich? Welke rollen zijn er de aankomende jaren nodig? Maar ook hoe ziet de persoonlijke arbeidsmarkt van jouw medewerker(s) er uit en wat wordt er van hem of haar verwacht? Waar zou hij of zij willen zijn over 5 of 10 jaar voor wat betreft hun loopbaan? Wij geloven dat een viertal specifieke thema’s bijdragen om ‘succesvol’ duurzaam inzetbaar te zijn en te blijven. 

Alles start met energie, regie en eigen verantwoordelijkheid! Hiermee creëer je inzicht en kansen! Vervolgens zijn een aantal thema’s van belang om te weten en op orde te hebben. Deze thema’s zijn; duidelijkheid, vertrouwen, perspectief en uitdaging.

Duidelijkheid: alles wat te maken heeft met de interne organisatie. Organisatieveranderingen, vanuit de visie en de strategie, rollen intern en processen in de breedte. Inzichten in welke ontwikkelingen zijn er en/of spelen er in de toekomst. Welke kant beweegt de organisatie op, waar liggen behoeften en is vraag.

Vertrouwen: het start met zelfinzicht en vertrouwen. Wat vertel ik de wereld, wat is mijn onderscheidend vermogen en in welke behoefte ga en wil ik voorzien nu en in de toekomst? Welke competenties wil ik inzetten en/of verder ontwikkelen

Perspectief: hoe ziet mijn persoonlijke arbeidsmarkt eruit? Wat zijn realistische kansen en welke functies wil ik vervullen? Welke kansen zijn er voor mij binnen de organisatie en naar welke rollen kan ik groeien?

Uitdaging: wat heb ik nodig om succesvol te zijn en te blijven? Belangrijke elementen hierbij zijn jouw sociale vaardigheden, jouw kennis, maar ook wellicht netwerk, cv en/ of LinkedIn profiel.

Programma

In een tweetal sessies zullen wij gezamenlijk inzicht geven in bovenstaande thema’s.

Duidelijkheid en vertrouwen
Het doel van de eerste sessie is inzicht krijgen in de beweging, past de organisatie en de functie nog bij mij ‘ook’ in de toekomst.  En sluiten deze aan bij mijn competenties en in welke behoefte ik wil voorzien. Bij de eerste sessie kunnen managers, HR-adviseurs of directie aanschuiven om iets te vertellen over de visie en strategie van de organisatie.  Welke ontwikkelingen zien zij, welke richting gaat de organisatie op? Wat verandert er en wat betekenen deze wijzigingen op operationeel niveau? Op het moment dat jullie de medewerker hierin mee kunnen nemen ontstaat er inzicht wat de basis is van het denkproces en de beweging.

Aan het einde van de 1e sessie geven wij de medewerkers een oefening mee die hen helpt inzicht te krijgen in hun rol ten opzichte van de mogelijke veranderingen binnen de organisatie.  Een oefening gericht op het hun denkproces hoe zij duurzaam inzetbaar kunnen zijn nu en in de toekomst. Een ‘check op de toekomst’ of de ambitie en competenties dan ook nog aansluiten bij elkaar.

Perspectief en uitdaging
Het doel van de tweede sessie is om de medewerker te inspireren over wat er gebeurt in de wereld en wat je zelf kunt doen om inzicht te krijgen en/of te houden. Wij leren ze om trends en ontwikkelingen te volgen en wat je zelf nodig hebt om duurzaam inzetbaar te zijn en te blijven. Met het doel dat je invloed kan uitoefenen op je eigen toekomst.  Als je zou willen bewegen je ook kunt bewegen, intern of extern. In deze sessie kun je er als organisatie ook voor kiezen om (oud) collega’s hun kennis te laten delen op bovenstaande thema’s of om vrijblijvend te sparren om meer inzicht te krijgen op zaken die spelen of waar de medewerkers vragen over hebben. Bij deze sessie adviseren wij om geen leidinggevende aan te laten schuiven.

Aan het einde van de 2e sessie geven wij de medewerker een format mee waar zij voor zichzelf de uitkomsten van de hun persoonlijke ‘check op de toekomst’ kunnen samenvatten. 

Resultaat

De organisatie krijgt inzicht of huidige medewerker ook de juiste medewerker is voor de toekomst van de organisatie en de medewerker weet waar hij staat en wat deze nodig heeft om duurzaam inzetbaar te zijn en te blijven.

Duur

Twee sessies van 2,5 uur.

Prijs

In-company € 1.500,- exclusief btw (totaal voor twee dagdelen).

Aanvragen
Direct aanvragen Stap 1 / 2
Aanhef
Persoonlijke gegevens
Contactgegevens
Volgende
Betaling door
Opmerkingen
Vorige Aanvraag verzenden
Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies conform regelgeving van de Autoriteit Persoonsgegevens. De cookies worden dus niet gebruikt voor marketingdoeleinden. Bekijk voor meer informatie ons privacybeleid.
Ik begrijp het