Contact

NieuwKans B.V.
Atoomweg 50
3542 AB Utrecht

T 06-57 035 014
E info@nieuwkans.nl

Contact opnemen

Werknemers zijn zelf verantwoordelijk voor hun eigen loopbaan. Ze willen graag het gevoel hebben dat ze op de juiste plek zitten, hun talenten kunnen waarmaken en hun vaardigheden voldoende kunnen uitbouwen. Het maken van een goed onderbouwde keuze voor de toekomst is daarom erg belangrijk. Als loopbaancoach helpt NieuwKans zowel werkgevers alsook werknemers graag gedurende loopbaanoriëntatie.

Loopbaanbegeleiding van NieuwKans

Samen met een loopbaancoach van NieuwKans gaat de werknemer kijken welke mogelijkheden er voor hem/haar zijn op de arbeidsmarkt. We zorgen ervoor dat de werknemer aan de slag gaat met vragen als:

 • Wat zijn de ontwikkelingen binnen jouw vakgebied?
 • Hoe ontwikkelt de arbeidsmarkt zich de komende jaren?
 • Past dit nog binnen jouw competenties en wensen?
 • Hoe blijf je op de hoogte van trends en ontwikkelingen?
 • Wat heb je nodig om ook in de toekomst jouw vak uit te kunnen blijven oefenen?
 • Welke kennis, ervaring of specifieke vaardigheden worden van jou gevraagd?
 • En wil je jouw vakgebied binnen deze organisatie doen of ga je om je heen kijken?

Op basis van de antwoorden krijgt de werknemer een duidelijk beeld van zijn eigen capaciteiten en toekomstmogelijkheden. Het loopbaanadvies geeft een beeld van de functies en taakgebieden die passen bij zijn/haar wensen. We voorzien ook in een stappenplan dat de loopbaan de gewenste richting brengt. Dat kan binnen, maar ook buiten de huidige organisatie zijn.

Werkgevers kunnen nadenken over vragen zoals:

 • Op welke manier kunnen mijn medewerkers zich ontwikkelen?
 • Willen zij dat ook?
 • Zoek ik voor mijn medewerker(s) een meer passende functie binnen of buiten het bedrijf?
 • Komen de huidige functies en taakinvullingen nog wel overeen met de wensen van het bedrijf?

Op deze manier wordt het ook voor de werkgever gemakkelijker een actieve bijdrage te leveren aan de invulling van eventuele vervolgstappen.

De werknemer doet het zelf

Loopbaanbegeleiding is erop gericht om mensen te helpen loopbaanvraagstukken in kaart te brengen en acties naar aanleiding van het vraagstuk op gang te brengen. Het is de bedoeling dat een werknemer, of werkloze, op de lange termijn op eigen kracht verder kan werken aan het vorm- en richting geven van zijn/haar eigen loopbaan.

Ondanks de loopbaancoaching van NieuwKans, gaat de werknemer vooral zelf aan de slag. Wij ondersteunen en adviseren waar hij het niet zelf kan, of even wil sparren. Maar grotendeels bepaalt de werknemer zelf welke stappen hij wilt zetten en wanneer. Wij zorgen ervoor dat áls hij iets wilt doen, hij ook iets kán doen.

Advies van onze professionele loopbaanbegeleider

Loopbaanadvies gaat over koers zoeken en realiseren wat je als werknemer wilt en kunt. Misschien heb je werk dat niet helemaal bij je past, en dat geeft een gevoel van onvrede: een gevoel dat er meer uit het werk te halen is. Om erachter te komen wat je écht wilt, gaan we samen op zoek naar handvatten: wat kun je leren uit het verleden? Hoe heb je de dingen tot nu toe gedaan? Wat zijn kwaliteiten die je succesvol inzet, misschien zonder dat je je daarvan bewust bent? In welke activiteiten heb je echt plezier en hoe kun je die vertalen naar werk? Als dat allemaal duidelijk is, is het tijd om actie te ondernemen!

Eigenlijk is loopbaanadvies hetzelfde als werken aan een puzzel: hoe meer stukjes er op de goede plaats liggen, hoe duidelijker het totaalbeeld wordt. Een loopbaantraject hoort vooral veel energie te geven, ook al is daar soms vooraf eerst wat 'puin ruimen' voor nodig. De aanpak begint met het verkrijgen van zelfinzicht, gevolgd door in contact komen met je werkelijke wensen en sluit uiteindelijk af met concrete stappen om ook werkelijk je wensen te realiseren.

Het resultaat

 • De mogelijkheden op de arbeidsmarkt worden duidelijk;
 • Enthousiasme, zelfvertrouwen en energie voor werk in de toekomst;
 • Een betere uitstraling op de arbeidsmarkt;
 • Een goed zicht op wat je wilt én kunt;
 • Duidelijke stappen om je doelen te kunnen behalen.

De voordelen van loopbaancoaching

Aan loopbaanbegeleiding kleven eigenlijk geen nadelen, afgezien van de kosten die een werknemer of werkgever moet maken. Het wordt vaak gezien als een goede investering in de toekomst. Loopbaancoaching heeft altijd als doel mensen in staat te stellen hun ultieme loopbaandoelen te realiseren. Coaching is daarbinnen een methode die veel gebruikt wordt. Het is één van de meer actieve benaderingen van het vormgeven van een loopbaan en vraagt veel inzet van zowel de cliënt alsook de adviseur.

Door middel van coaching wordt een cliënt hard aan het werk gezet, maar kan daarbij altijd rekenen op de steun en adviezen van onze loopbaanbegeleider. Het vraagstuk wordt opgelost door een samenspel van de deskundigheid van de cliënt over zijn/haar situatie en de deskundigheid van onze adviseur. Dit concept van 'samen staan we sterk' zal als zeer prettig worden ervaren.

Neem contact op met loopbaanbegeleider NieuwKans

Om even te sparren of je vraag/uitdaging bij ons neer te leggen, kun je contact met ons opnemen. Onze loopbaancoach helpt je graag nieuwe mogelijkheden te ontdekken, geeft je het juiste loopbaanadvies en stoomt je klaar voor een nieuwe toekomst! Als outplacementbureau kunnen we je ook verder in het traject begeleiden. 

Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies conform regelgeving van de Autoriteit Persoonsgegevens. De cookies worden dus niet gebruikt voor marketingdoeleinden. Bekijk voor meer informatie ons privacybeleid.
Ik begrijp het