Contact

NieuwKans B.V.
Atoomweg 50
3542 AB Utrecht

T 06-57 035 014
E info@nieuwkans.nl

Contact opnemen

Ontslagen, wat nu?

18-09-2020 Leestijd: 2 minuten
Inhoud Inhoud van dit artikel
Ontslagen, wat nu?

Je bent ontslagen of zit in een outplacement traject. Hoe geef je dan invulling aan je nieuwe loopbaan?

Ontslagen, wat nu?

De coronacrisis, het kwam voor iedereen als donderslag bij heldere hemel. De afgelopen periode hebben veel werknemers als gevolg van corona verplicht afscheid moeten nemen van hun aan. Ontslagen worden is een bittere pil om door te slikken, zeker wanneer de banen tijdens een crisis als deze niet voor het oprapen liggen. Hoe ga je dan om met je ontslag? Hoe pak je het aan? Wie helpt je verder? Wij helpen je op weg!

Een baan, meer dan alleen werken

Het grootste gedeelte van je tijd besteed je hoogstwaarschijnlijk op je werk. Het is niet enkel belangrijk om een inkomen te generen, maar ook voor de structuur, sociale contacten en je talenten ontwikkelen, is het hebben van een passende baan voor velen belangrijk. Wanneer je een baan vindt die helemaal aansluit op je wensen, is werken de uitdaging die je elke dag met volle moed aangaat. Totdat je ontslagen wordt. Ontslag kan dan ook als een echte klap komen die moeilijk te verwerken is en je persoonlijk raakt. Een beschadiging van het zelfvertrouwen, het onzekere gevoel tot zelfs in een depressie belanden; ontslagen worden, raakt iedereen op zijn eigen manier.

 Het vinden van een nieuwe baan gaat dan ook niet zo eenvoudig. In het verdriet moet je op zoek gaan naar een baan die aansluit op je wensen, behoeftes en jou voldoende uitdaging biedt. In deze tijd kan je dan ook wat hulp gebruiken, van bijvoorbeeld een outplacementburreau.

Hulp van een outplacementbureau

Je betreedt, na jarenlang bij dezelfde werkgever te hebben gezeten, de arbeidsmarkt. Het vinden van een baan gaat dan wel even anders. Netwerken, het gebruik van social media, opvallen met een uniek cv, het zijn zaken die bij het vinden van een baan tegenwoordig vanzelfsprekend zijn. Daarbovenop wil je een baan die écht bij jou past. Hoe pak je dit aan?

Nieuwkans kan als outplacementbureau je hierbij helpen. Wij kijken niet naar het verleden, maar kijken naar de toekomst. Hierbij staat bij ons één waarde centraal: persoonlijk contact. Graag leren we je eerst beter kennen, ontdekken we wat je wensen zijn en hebben wij ruimte om ook het verdriet van het ontslag te verwerken. Samen grijpen we alle kansen en gaan we op zoek naar het beste pad in je loopbaan. We begeleiden je in een goede overstap van de oude werkgever naar de nieuwe. Zo helpt Nieuwkans jou met de invulling van een nieuwe carrière, die helemaal aansluit op je ambities.

Niet treuren, maar doorpakken!

Heb jij onlangs een ontslag moeten verwerken, of ben jij net in een outplacementtraject terecht gekomen. Laat Nieuwskans als outplacement bureau je helpen! We gaan graag met jou in gesprek. Samen grijpen we alle kansen en gaan we voor jou op zoek naar een nieuwe top uitdaging! Neem contact met ons op.

Terug naar nieuwsoverzicht
Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies conform regelgeving van de Autoriteit Persoonsgegevens. De cookies worden dus niet gebruikt voor marketingdoeleinden. Bekijk voor meer informatie ons privacybeleid.
Ik begrijp het