Contact

NieuwKans B.V.
Atoomweg 50
3542 AB Utrecht

T 06-57 035 014
E info@nieuwkans.nl

Contact opnemen
Ervaringen kandidaten
rabobank
Linda Jansen - Administratief medewerker

Via het 2e spoortraject kwam ik in contact met Nieuwkans, Michelle Kasbergen begeleidde mij in het traject. Natuurlijk is het jammer wanneer je baan stopt vanwege een reorganisatie en je van uit de ziektewet aan het reintergreren bent. Maar Michelle is een enthousiast en fijn persoon die goed meedenkt en meewerkt aan een persoonlijke aanpak. Ik ben geholpen met onderwerpen als; Wat moet er allemaal gebeuren als je je baan kwijt raakt. Het verwerken hiervan, oreinteren op passende functies, het opstellen van mijn cv, het helpen met maken van sollicitatiebrieven en zoveel meer. Ik ben klaar om straks, als mijn huidige werk stopt, de arbeidsmarkt op te gaan met allemaal fijne tools. Heel erg bedankt!

rabobank
Sunita Sagoeni - Juridisch adviseur

Na een gedwongen ontslag, hele lastige situatie, ben ik heel blij dat Noor mij heeft begeleid naar ander werk. Noor is een vriendelijke en krachtige dame die graag anderen helpt en ook een luisterend oor is. Met het updaten van mijn cv, LinkedIn en het schrijven van sollicitatiebrieven heeft ze haar vaardigheden, enthousiasme en gedrevenheid ingezet om tot een goed resultaat te komen. Het begeleiden en adviseren daar zit haar kracht in. Echt een topper!!.. Ik ben echt blij met haar.

rabobank
Kiran Ramdien - Data & Privacy Steward

"Door de e-learning LinkedIn kan ik heel wat achterstallig onderhoud uitvoeren op mijn LinkedInpagina. Ik heb deze 10 jaar geen aandacht gegeven. Ik ga mijn tijd besteden aan het toevoegen van content. Mijn volgende stap is om de tips van jullie erop los te laten. Ik heb deze voor mezelf opgeschreven. Voor mij is het doel van LinkedIn: mijn netwerk vergroten binnen het Data-domein. Dit is ook de richting waar ik naartoe wil groeien. Ik ben dit jaar overgestapt naar een nieuwe functie Data & Privacy Steward. Dit is een nieuwe wereld voor mij. Ik wil daarom mijn netwerk uitbreiden binnen het data werkgebied. Ik heb mijn headliner hierop afgestemd. De e-learning heeft mij wakker geschud en geïnspireerd om mijn LinkedIn profiel meer aandacht te bieden en activeren in te zetten."

rabobank
Fabiane Valerius - Servicecentermedewerker

"Bij de start van mijn outplacementtraject was de enige verwachting die ik had, dat ik een andere baan wilde en mijn best zou doen om dat te realiseren. Het traject heeft mij uiteindelijk ook die nieuwe baan opgeleverd en een fijne samenwerking als bonus. Ik heb bepaalde eigenschappen van mijzelf beter leren kennen en ben uit mijn comfortzone gehaald. Willy was een hele goede en fijne coach. Als je verandering wilt moet je er zelf ook voor openstaan, goed kijken naar wat je wilt. Ik heb mijzelf hierin nu ook echt die ‘kans’ gegeven." 

 

rabobank
Ron Sellmeijer - Accountmanager Private Banking

"Na 31 jaar bij de Rabobank gewerkt te hebben stopte het voor mij. Ik heb een loopbaantraject via Nieuwkans gevolgd en ben blij dat ik hiervoor heb gekozen. Het heeft mij geholpen in het zetten van stappen en het doorlopen van de diverse fasen die het afscheid nemen van hetgeen je jarenlang gewend was naar een nieuwe uitdaging. Het loopbaantraject hielp mij om een punt te zetten achter het verleden, zodat ik verder kon. Uiteindelijk gaat het erom dat je de focus volledig kunt richten op je toekomst. Wat wil jij bereiken? Wat vind je leuk? En waar krijg je energie van? Mijn coach Willy heeft mij hierbij geholpen door een luisterend oor te zijn, te spiegelen en vooral er te zijn. Hierdoor heb je het gevoel dat je er niet alleen voor staat. Het geeft je weer de energie om verder te gaan. Uiteindelijk gaat het om het vinden van jouw droombaan. In overleg kies je de trainingen, workshops die jou helpen in de zoektocht. Naar aanleiding van drie brieven heb ik twee gesprekken gevoerd. Dit heeft geresulteerd in een mooie nieuwe uitdaging.
Ik gun iedereen, die na lange tijd weer op zoek moet naar een nieuwe uitdaging, een loopbaantraject bij Nieuwkans. Je moet zelf aan de slag, maar het is heel fijn dat je kunt sparren. Soms wordt je even stil gezet om vervolgens bewust de vervolgstappen te zetten. Ik wil Willy dan ook nogmaals bedanken voor haar begeleiding."

rabobank
Jaco Brons - Production Support Manager

"Hartelijk dank voor de hele leuke en inspirerende training Living Your Own Future. Ik vond het echt een verademing! Het meest waardevolle onderdeel was het oefenen van ons verhaal. Wat vertel je wel en wat niet, hoe vertel je het en hoe pas je het aan op je toehoorders zodat ze niet in slaap vallen tijdens de boswandeling. 
Ik was verrast om aan het begin van de training te weten te komen dat het niet alleen mensen zijn die bij Shell werken, maar ook bij andere bedrijven. Blij verrast, want daarmee wordt je gedwongen om je verhaal op zo een manier te vertellen dat ook niet insiders je verhaal kunnen volgen. En dat is zo belangrijk! Zeker na die 15, 20 of zelfs 30 jaar binnen dezelfde organisatie. Je wordt zo echt uitgedaagd om je verhaal goed te krijgen. Af en toe is het dan wat zweten en dat is juist de bedoeling, iets nieuws waarbij je niet op de vertrouwde autopiloot gaat. 
Deirdre, je deed het geweldig! Het was net alsof we bij elkaar zaten. Je wist een hele aangename huiskamer sfeer te creeren, prikkelde met je vragen en liet de conversatie zijn beloop nemen als die behoefte er was."

rabobank
Erna Rueb - Directiesecretaresse

Een paar weken later ga ik naar een tweedaagse training ‘Living your own future’. 'Helemaal niets', antwoord ik als Frank bij thuiskomst vraagt of ik er nog wat heb geleerd. 'Helemaal niets? En daar hadden ze twee dagen voor nodig?’ is zijn verbaasde reactie. ‘Ik heb eigenlijk niets nieuws geleerd, heb bijna alles al wel een keer gehoord of gezien. Maar op één of andere manier lijkt het wel of alle puzzelstukjes op hun plaats zijn gevallen,’ zeg ik. ‘Of misschien sta ik er meer voor open. Het was een echte energieboost. Het was super relaxed, leuke groep mensen, fantastische omgeving, schitterend hotel, echt een cadeautje. Het had van mij nog wel een paar dagen langer mogen duren, ondanks dat we zelf moesten koken. En zelfs dát was leuk.’

Ik heb de training ´Living your own future´ bij jullie gevolgd. Bovenstaande tekst komt uit het boek dat ik geschreven heb. Ja, jullie lezen het goed. Tijdens de training mocht ik Deirdre een coachvraag voorleggen. Ik gaf aan dat ik me o.a. wilde inzetten voor een sociale onderneming, in een mensgerichtere omgeving wilde werken en een boek wilde schrijven waarvan de opbrengst naar de Alpe d’HuZes/KWF zou gaan. Ik wist alleen niet hoe dit aan te pakken en al helemaal niet of het überhaupt reëel was. Deirdre heeft mij het zetje en het vertrouwen gegeven om met deze dingen door te gaan.

  • mijn inzet voor de sociale onderneming heeft al een paar keer tot een mooie samenwerking met aansprekende partijen geleid;
  • de baan in de mensgerichtere omgeving is gevonden;
  • en het boek komt uit.

Ik ben niet alleen supertrots, ik ben vooral Deirdre ontzettend dankbaar, dat zij mij heeft weten te motiveren om alles verder te onderzoeken/door te zetten en om de wolven en de beren op mijn pad te omarmen. De training volgen is de beste beslissing ooit geweest. Nuttig maar ook bijzonder aangenaam. Een echte aanrader!

rabobank
Andries Helmholt - Team Lead Technical Data Management & Workflow

"Dankjewel voor de leuke training Living Your Own Future. Je hebt er echt een leuk en leerzaam event van gemaakt. In een woord: super!" 

rabobank
Annelie Kohl - STEM Education coordinator

"Ik heb deelgenomen aan de training Living Your Own Future van Nieuwkans. Ik vond de training echt geweldig! Deirdre, de trainer, is een zeer prettige, enthousiaste en professionele facilitator. Ik weet zeker dat heel de groep er net zo over dacht. Bedankt voor het netwerkcontact Deirdre, ik laat je weten hoe het afloopt" 

rabobank
Jeroen Filarski - Manager Zorg

Jeroen heeft met behulp van het outplacementtraject een nieuwe baan gevonden. Hij vertelt over de mogelijkheden binnen het maatwerk traject.
Bekijk de video via de link: bekijk hier

rabobank
Raymon Wijers - Auditor a.i.

Je wilt wat anders maar hoe pak je dat aan. Raymon verteld over de begeleiding die hij heeft gekregen bij de keuze voor een opleiding en vervolgens de start als interimmer. 
Bekijk de video via de link: bekijk hier

rabobank
Ami Salas - Communicatie & Marketing professional

Na 20 jaar Rabobank stopte het daar voor Ami. Ze vertelt over hoe ze haar loopbaantraject heeft ervaren en wat het haar heeft gebracht.
Bekijk de video via deze link: bekijk hier

Opdrachtgevers
rabobank
Saskia van Dijk - HR Business Partner

We hebben voor onze boventallige medewerkers samen met Nieuwkans een banenmarkt georganiseerd. Doel was om onze medewerkers voor te bereiden op de arbeidsmarkt en gelijk te matchen aan werkgevers. Voorafgaand aan de banenmarkt werden de wensen en ervaringen van onze medewerkers in kaart gebracht om ze zodoende goed te kunnen matches op vacatures bij andere werkgevers. Tijdens de banenmarkt werden zij door de aanwezige coaches voorbereid op het voeren van een sollicitatiegesprek.
 
Klaar voor de start? Dan maar gelijk in het echt proberen. Onze medewerkers hebben de gelegenheid gehad om 3 gesprekken te voeren met potentiële werkgevers. Tijdens de gesprekken werden zij gecoacht en na de gesprekken werd er feedback gegeven welke ze gelijk in de praktijk konden brengen voor het volgende gesprek. Elke werkgever die digitaal aanwezig was, had passende vacatures voor onze doelgroep. Velen hebben door deze banenmarkt vervolggesprekken gevoerd voor een nieuwe uitdaging. Omdat het custom made was voor onze doelgroep is het een waar succes geweest. De banenmarkt is op verschillende data en op locaties in Nederland gefaciliteerd.
 
Het is een mooie samenwerking waar we met een goed gevoel op terugkijken!

rabobank
Liseth van de Laak - People & Culture Advisor

Duurzame inzetbaarheid van medewerkers is voor iedere organisatie cruciaal. Voor Konica Minolta is het van uiterst belang dat onze medewerkers zich blijven ontwikkelen omdat onze organisatie zich in een transitie bevindt. Met name de digitale revolutie zorgt voor significante kansen en uitdagingen. De urgentie werd verstrekt door Covid-19. We zochten naar een trainingsbureau die onze medewerkers bewust zou maken van de transitie naar deze nieuwe wereld (waar ook andere competentieontwikkeling & kennisgebieden centraal staan). Met als doel dat ze openstaan voor (persoonlijke) ontwikkeling, verder groeien in de loopbaan en dus mee kunnen met de snelle veranderingen in de sector en onze organisatie. Duurzame inzetbare medewerkers vormen immers de toekomst. Dit vonden wij in het product 'Future Check' van Nieuwkans.
Leuk was het ook dat ik in mijn rol als People & Culture Advisor samen met Bodielle (trainer Nieuwkans) de workshop mocht leiden. Op die manier konden we de link maken met de toekomstvisie van de organisatie. Want wat vindt Konica Minolta belangrijk en verwacht ze van haar medewerkers in de toekomst? Ik heb bijvoorbeeld verteld over de mogelijke loopbaanpaden in onze organisatie en de vaardigheden die Konica Minolta van belang vindt voor de toekomst (zgn. future capabilities). Op die manier werd het tastbaarder voor de deelnemers. Omdat de maatregelen nog steeds van kracht zijn, vond de sessie online plaats. Mijn eerste ervaring in de studio werd een feit! 
Al met al een leerzame sessie, medewerkers die aan het denken werden gezet over thema’s waar ze normaliter niet alledaags mee bezig zijn. Het zet iedereen op scherp, ons doel werd behaald: bewustwording over de veranderde wereld en de impact op ons allemaal.  

 

Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies conform regelgeving van de Autoriteit Persoonsgegevens. De cookies worden dus niet gebruikt voor marketingdoeleinden. Bekijk voor meer informatie ons privacybeleid.
Ik begrijp het