Contact

NieuwKans B.V.
Atoomweg 50
3542 AB Utrecht

T 085-0708520
E info@nieuwkans.nl

Contact opnemen

Duurzame inzetbaarheid

Voor organisaties & werkgevers

'Wat is duurzame inzetbaarheid precies? En hoe pas ik dit als werkgever toe binnen mijn organisatie?' Die vragen krijgen wij vaak te horen. Logisch, want er bestaan veel verschillende definities voor duurzame inzetbaarheid. Een veelgebruikte definitie is die van het Nederlands Normalisatie-instituut (NEN):

‘Duurzame inzetbaarheid is het vermogen van de medewerker om nu en in de toekomst toegevoegde waarde te leveren voor een organisatie en daarbij zelf ook meerwaarde te ervaren.’

Hoewel een werknemer voor een belangrijk deel zelf verantwoordelijk is voor zijn eigen inzetbaarheid, ligt het voor de hand dat je als werkgever hieraan bijdraagt. Duurzaam werken kan je bedrijf namelijk nog succesvoller maken. Hoe draag je daaraan bij? Door zoveel mogelijk rekening te houden met de specifieke omstandigheden en wensen van medewerkers in hun verschillende levens- en loopbaanfasen. Duurzame inzetbaarheid richt zich op jong en oud.

Voordelen

Voor organisaties is het belangrijk dat alle medewerkers goed inzetbaar blijven. Dan kunnen de medewerkers beter inspelen op wijzigingen binnen hun takenpakket en loopbaan, en omgaan met veranderingen binnen de organisatie. Dat is wat duurzame inzetbaarheid oplevert. Bij juiste inzetbaarheid is er naast bovengenoemde voordelen ook aantoonbaar sprake van:

  • Minder ziekteverzuim
    Investeren in duurzame inzetbaarheid leidt veelal tot lager ziekteverzuim.
  • Hogere arbeidsproductiviteit
    Een ander voordeel van duurzame inzetbaarheid is een hogere arbeidsproductiviteit.

Bevalt onze aanpak je?

Wij kunnen je als adviseur duurzame inzetbaarheid van dienst zijn. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden met NieuwKans. Wij gaan graag met je in gesprek!

 

Hulp nodig? Samen opzoek
Vragen?

Heb je vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact met ons op!

Contact opnemen
Wij werken voor:
Een kans van slagen heeft pas iets, als je het een echte kans geeft!