Contact

NieuwKans B.V.
Atoomweg 50
3542 AB Utrecht

T 085-0708520
E info@nieuwkans.nl

Contact opnemen

Outplacement

Voor een nieuwe arbeidsmarktbenadering

Moet je reorganiseren en wil je goed werkgeverschap handhaven? Als werkgever heb je vast het beste voor met je medewerkers. Bied hun daarom een goed outplacementtraject.

Wist je dat...

de kans op het vinden van een nieuwe baan, en de snelheid waarmee dat gebeurt, onder professionele begeleiding aanzienlijk toeneemt? Dat is de voornaamste reden om te kiezen voor outplacement. Daarnaast zijn er voor zowel de werkgever als de vertrekkende werknemer meer motieven en voordelen te benoemen:

  • Ontslagen of met ontslag bedreigde werknemers willen begeleiding. Het kan voor hen moeilijk zijn om in aan nieuw werk te komen. Leeftijd, gebrek aan werkervaring en een ontbrekend of verouderd netwerk maken het lastig om snel elders aan de slag te kunnen.
  • Daarnaast hebben de werknemers het verlies van een baan te verwerken. Daarmee gaan veel gevoelens gepaard. Outplacement biedt hun een positief en toekomstgericht actieplan in het vooruitzicht.
  • Werkgevers zien een outplacement traject als een humane manier om hun voormalige werknemers nieuwe loopbaankansen te geven.

De werkgever neemt zijn verantwoordelijkheid door de werknemer te voorzien van professionele begeleiding van een onafhankelijke partij. Outplacement, ook bekend als re-integratie spoor 2, is een vorm van sociaal personeelsbeleid, wat tevens een positieve uitstraling geeft voor de overige werknemers. Een bijkomend voordeel: als de werknemer snel een nieuwe baan vindt, heeft dit lagere loonkosten tot gevolg.

Tijd voor beweging

Verantwoord afscheid nemen van personeel vraagt om eerlijke behandeling en krachtige trajecten. NieuwKans biedt dat beide!

Kenmerkend voor het team achter NieuwKans is haar praktische en betrokken aanpak, waarbij persoonlijk contact wordt gemaakt met de opdrachtgevers en hun werknemers. Door onze ervaring resulteert dit in een zorgvuldige en resultaatgerichte benaderingswijze, die door alle partijen als prettig wordt ervaren én die mede daardoor zeer succesvol is.

Bevalt onze aanpak je?

Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden met NieuwKans. Wij gaan graag met je in gesprek!

Hulp nodig? Samen opzoek
Vragen?

Heb je vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact met ons op!

Contact opnemen
Wij werken voor:
Een kans van slagen heeft pas iets, als je het een echte kans geeft!