Contact

NieuwKans B.V.
Atoomweg 50
3542 AB Utrecht

T 06-57 035 014
E info@nieuwkans.nl

Contact opnemen

Wat de reden ook is, het is tijd voor iets anders en jij mag nu bepalen hoe ‘anders’ eruit gaat zien! Daar kunnen wij jou bij helpen.

Outplacement, iedereen kan er vroeg of laat in zijn carrière mee te maken krijgen. Een spannende tijd. Jij vraagt je misschien af hoe de huidige arbeidsmarkt er uitziet. Hoe gaat het solliciteren anno NU en wat vertel ik in een gesprek om te zorgen dat ik opval tussen al die andere kandidaten? Ook kan het een moment zijn om oude, nooit waargemaakte stappen, te gaan onderzoeken en te realiseren. Iedereen is uniek in zijn vraag, behoefte en hoe hij of zij ondersteund wil worden.

Onze begeleidingstrajecten zijn altijd maatwerk, waar jij als individu centraal staat. Het outplacementtraject bestaat uit vijf fasen en binnen alle fasen wordt in samenspraak met onze professionele loopbaancoaches datgene geboden waar jij op dat moment behoefte aan hebt. Zowel qua inhoud als vorm. Zo krijgt jij een eigen programma op basis van jouw individuele behoefte.

Wij gaan samen met jou een nieuwe baan vinden, maar we zorgen er ook voor dat je duurzaam inzetbaar blijft in de toekomst. Jouw begeleidingstraject is maatwerk. Vanaf de start ervaar je dat jij centraal staat. We doorlopen samen een aantal fasen die we volledig afstemmen jouw behoefte. Soms wat sneller, dan een extra moment voor reflectie. Jij bepaalt samen met je coach de inhoud en vorm.

Wij begeleiden vanuit onderstaande fasen.

  Fasen outplacement voor werknemers  1. Persoonlijke intake en verwerking
   2. Oriëntatie
   3. Eigen kansen ontdekken
   4. Kansen creëren en benutten
   5. Nazorg

 

 

Per fase zullen wij het doel en de inhoud toelichten.

groene lijn

Fase 1: Persoonlijke intake en verwerking

Doel
Het doel van de intakefase is om kennis te maken met jou, afstemmen wat jij al weet, hoe jij graag begeleid wilt worden en het belangrijkste hierbij, of er een ‘klik’ is. Ons uitgangspunt is jij tijdens het begeleidingstraject begeleid wordt door één vaste coach. De coach geeft jou alle aandacht en tijd die nodig is voor een goede en effectieve ondersteuning afgestemd op jouw specifieke wensen en behoeften. Wij begeleiden zowel in persoonlijke gesprekken, per e-mail als per telefoon/teams/videobellen en sluiten aan bij jou voorkeur.

Ook staan wij even stil bij het ontslag, hiervoor gebruiken wij de verandercurve van Kübler-Ross.

groene lijn

Fase 2: Oriëntatie

Doel
Inzicht krijgen in; ‘wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik’? Wat is mijn onderscheidend vermogen en hoe vertel ik dit de wereld. Gekoppeld aan realistische rollen/functies en voorkeursbranches die jij graag wil onderzoeken. Alleen dan kun jij met gerichte focus en doelgericht gaan bewegen naar een nieuw en duurzaam dienstverband

Aanpak
De basis voor onze begeleiding is doelgericht bewegen naar een nieuw en duurzaam dienstverband. Dit vanuit een eigen identiteit en authenticiteit, gekoppeld aan realistische arbeidsmarktkansen en branches. Wij staan hier stil bij jou! Hoe zie jij de toekomst, zijn er zaken die jij spannend vindt en hoe zit jij in jouw energie? Dit is voor ons een belangrijke fase omdat wij van mening zijn dat als jij nog niet weet wat je wil of kan, jij ook nog niet effectief stappen kan zetten voor het zoeken naar een nieuw en duurzaam dienstverband.

groene lijn

Fase 3: Eigen kansen ontdekken

Doel
Doelgericht oriënteren en onderzoeken van de realistische en passende arbeidsmarktkansen.

Aanpak
In deze fase staat de vraag centraal; “als ik weet wat ik wil en waar mijn mogelijke realistische arbeidsmarktkansen liggen, wat is dan mijn ‘afstand’ tot de arbeidsmarkt? En vervolgens, welke aanvullende vaardigheden en kennis heb ik nodig voor een betere aansluiting tot die arbeidsmarkt?

groene lijn

Fase 4: Kansen creëren en benutten

Doel
Gerichte (sollicitatie) gesprekken voeren met als doel het vinden van een duurzame nieuwe baan.

Aanpak
In deze fase staat de vraag centraal; hoe creëer ik kansen, hoe kom ik op sollicitatiegesprek, hoe laat ik mijn netwerk & LinkedIn voor mij werken en hoe benut ik vervolgens mijn gecreëerde kansen?

Doordat jij in fase 2 en 3 de focus hebt aangebracht, weet jij wat jouw onderscheidend vermogen is en waar realistische kansen liggen. Zo kan jij effectief en doelgericht de arbeidsmarkt benaderen.

groene lijn

Fase 5: Nazorg

Wij laten je niet zomaar los. Als jij na de begeleidingsperiode een mooie nieuwe dienstbetrekking hebt of dat het misschien nog net niet gelukt is, wij blijven in jouw netwerk. Je mag altijd bellen om nog even te sparren, of advies te vragen. Voor ons is jouw duurzame inzetbaarheid onze missie, waar wij graag onderdeel van zijn.

Aanbod outplacement Bekijk aanbod
  • Wij begeleiden jou naar een nieuwe baan (intern of extern) of naar zelfstandig ondernemerschap.
  • Keuze in de vorm van de begeleiding: fysiek, digitaal of een combinatie. Dus altijd persoonlijk dichtbij & maatwerk.
  • Begeleiding door één vaste coach / loopbaanadviseur. Waar nodig aangevuld door een specialist.
  • Onbeperkt toegang tot trainingen, e-learning, oefeningen en testen.
Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies conform regelgeving van de Autoriteit Persoonsgegevens. De cookies worden dus niet gebruikt voor marketingdoeleinden. Bekijk voor meer informatie ons privacybeleid.
Ik begrijp het