Contact

NieuwKans B.V.
Atoomweg 50
3542 AB Utrecht

T 06-57 035 014
E info@nieuwkans.nl

Contact opnemen

Outplacementbureau NieuwKans

Outplacement van A-Z geregeld incl. reintegratiehulp.

Het kan gebeuren dat een werknemer en een werkgever besluiten uit elkaar te gaan, bijvoorbeeld als de samenwerking niet meer soepel verloopt of als de werknemer/werkgever niet aan de gestelde eisen voldoet. In het geval van scheiding tussen beide partijen kan er gekozen worden voor outplacement (ook wel re-integratie spoor 2 genoemd). Dit houdt in dat een werknemer begeleid gaat worden door een outplacementbureau om een nieuwe baan te vinden. Je krijgt dan als het ware een vorm van loopbaanbegeleiding / reintegratie hulp.

Wanneer kiezen voor een outplacementtraject?

Het kan voor een werknemer soms lastig zijn om een nieuwe baan te vinden als hij/zij besluit om bij zijn/haar huidige werkgever weg te gaan. In dat geval kun je als werknemer kiezen voor een outplacement traject. De vakterm outplacement staat immers voor ondersteunende diensten die erop gericht zijn om de werknemers zo snel mogelijk naar een nieuwe werkgever te loodsen. Je kunt daarbij denken aan het opvangen en het begeleiden van de werknemers in hun zoektocht naar een nieuwe baan, maar ook kan er een adviserende rol gevraagd worden. Allereerst kan de werkgever zelf steun bieden aan de werknemer die vertrekt, maar vaak is dat niet het geval. Op zo'n moment kan de werknemer ervoor kiezen om een zogeheten outplacement bureau in te schakelen. Hij/zij krijgt dan loopbaancoaching bij het verdere verloop van de zoektocht naar een nieuwe baan.

Het doel van outplacement, re integratie tweede spoor, is dat de werknemer een passende baan vindt bij een andere werkgever of op een andere wijze zijn/haar loopbaan duurzaam elders voortzet. Dit binnen een vooraf vastgestelde periode, met zorg voor de werknemer en in overeenstemming met het organisatiebelang.

Veel trajecten bij zoeken nieuwe baan

Bij het zoeken naar een nieuwe baan zullen werknemers vele trajecten moeten doorlopen. Een outplacementbureau kan door middel van het voeren van gesprekken een goed beeld van de werknemers krijgen. Aan de hand van de door ons gevoerde gesprekken kunnen wij op maat gemaakte programma's en zeer professionele hulp bieden. Je krijgt bij outplacementbureau NieuwKans een perfect aangemeten advies dat erg belangrijk is tijdens de zoektocht naar een andere werkgever. Werknemers leren nieuwe mogelijkheden ontdekken en dat leidt wellicht tot een verrassende nieuwe baan. Wij helpen werknemers door middel van coaching op weg naar een nieuwe baan. Maar daar blijft het niet alleen bij. Als outplacement bureau bieden wij begeleiding tot er uiteindelijk een nieuwe baan is gevonden. Dat is natuurlijk wel zo prettig!

De voordelen van outplacement

Afscheid nemen van een huidige baan heeft vaak een grote impact en kan gepaard gaan met een gevoel van onzekerheid. Persoonlijke betrokkenheid van een coach die kundig en ervaren is en ondersteuning vanuit de werkgever zijn in dit proces erg belangrijk. Outplacement brengt voor zowel werknemers alsook werkgevers veel voordelen met zich mee. De voordelen zijn onder andere:

Voor werknemers:

  • De kans op het vinden van een nieuwe baan (en de snelheid daarvan) neemt aanzienlijk toe;
  • Een toekomstgericht en positief actieplan in het vooruitzicht;
  • Nieuwe loopbaanmogelijkheden worden gecreëerd.

Voor werkgevers:

  • Besparing op ontslagkosten;
  • Positief effect op het imago van het bedrijf en interne arbeidsverhoudingen;
  • Verantwoordelijkheid wordt genomen door werknemers te voorzien in professionele begeleiding van een onafhankelijke partij.

Werkwijze outplacement bureau

Wij vinden de klik tussen cliënten en onze coach erg belangrijk. Daarom starten we het outplacementtraject altijd met een persoonlijke introductie. Is er een match? Dan werken we onder begeleiding toe naar een baan in een andere branche, een functie bij een nieuwe werkgever of wellicht de start van een eigen bedrijf.

NieuwKans laat werknemers gedurende het outplacementtraject (her)ontdekken wat in hun leven van werkelijke waarde is, wat hen drijft en bezielt en te vertrouwen op hun eigen ervaring. Op deze manier kunnen zij andere paden gaan bekijken en nieuwe kansen creëren. Kortom: met reintegratie hulp van NieuwKans leert iedereen weer in zichzelf te geloven!

Kom in contact met NieuwKans!

Ben je op zoek naar een outplacement bureau? Twijfel dan niet en neem gerust contact met ons op! Onze professionals zorgen ervoor dat werknemers weer emotioneel en mentaal fit worden klaargemaakt voor een nieuwe toekomst. Dit zal ertoe leiden dat zij in staat zijn om daadkrachtig nieuwe kansen op de arbeidsmarkt aan te grijpen.

Wij streven naar het opbouwen van een duurzame en open relatie. Spreekt dit jou aan? Neem dan contact met ons op en plan een vrijblijvende afspraak in met één van onze coaches.

Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies conform regelgeving van de Autoriteit Persoonsgegevens. De cookies worden dus niet gebruikt voor marketingdoeleinden. Bekijk voor meer informatie ons privacybeleid.
Ik begrijp het